Bison Havanis.

her kan du læse lidt om racen. om Bison havanis er en hund som passer ti lige præcis dig.

Havanaisen har et fantastisk væsen, er børnevenlig, sjov, legesyg, charmerende, klog, meget lærenem, elsker sin familie, har et mildt væsen, er allergi venlig, er trods sin lille størrelse meget robust. Den er lille, og behøver derfor ikke så meget plads eller så meget motion som en stor hund, samt man kan tage den med alle steder da den er så elskelig.

God til agility, rally-o samt til at lave en masse tricks.

Temperament

Havanaisen er en altid glad, legesyg og meget sjov familiehund som er yderst børnevenlig. Den elsker at være sammen med sin familie. Meget elskelig, har et mildt væsen samt en fantastisk charmerende hyggehund.

Havanaiseren er en robust, nysgerrig lille legesyg hund. Havanaisen er lille, men har en utrolig god kondition og kan sagtens klare store udfordringer.

 

Racens egenskaber

Bichon Havanais er super intelligent og derfor meget lærenem. Det er en fantastisk familiehund. Idet racen ikke har 'underuld' og derfor ikke fælder så er racen meget allergivenlig. Den elsker at være sammen med sin familie, er der gang i familien så følger den trop og når familien slapper af så er den også rolig.

Udseende og størrelse

Bichon Havanais er en lille, livlig hund, kortbenet, med en lang, rigelig og blød pels, der foretrækkes bølget. Dens bevægelse er frisk og spændstig.

Skulderhøjden skal være mellem 21 til 29 cm. Kroppen skal være en smule længere end højden. Krop og benstammer skal være robust med en rundet brystkurvet.

Vægten er ca. 5-8 kg.

Pelsen skal være meget lang (12 til 18 cm hos en voksen hund), blød, fladtliggende eller bølget og kan danne lukkede krøller. Enhver form for klipning, tilretning af pelsens længde eller fjernelse af hår er forbudt. Undtagelser: Pelsen på poterne kan soigneres, pandehåret kan afkortes lidt, så det ikke dækker øjnene, og pelsen på næsepartiet kan ligeledes rettes til, men det foretrækkes at man lader pelsen stå naturligt.. Alle farver er tilladt.

Man skal vaske hunden ca. hver 14 dag, og altid have redt hunden godt igennem inden badning

Russisk Tvetna bolonka